На месото му отива…
Всеки любител на месото знае, че за да направи перфектното месо са необходими някои тънкости, за които е научил от своите предци, телевизия или интернет пространството.
В тази статия ще ви споделим за различните добавки и технологии, с които да спечелите семейството и гостите си на вашата маса.
Добавки
Медът

Медът е един страхотен и здравословен продукт, който прави живота ни по-сладък. Има различни видове, които сами по себе си са невероятни.
Интересното при него всъщност е, че може да се използва и за готвене, като се избягват високите температури. Той е една страхотна добавка за свинското месо. Ако сте любители на смесицата между сладко и солено, това е вашата скрита добавка. Дава на месото интересен и сладникав вкус, с който бихте спечелили всеки с кулинарните си възможности. Добър е за използване на марината, към която освен мед можете да добавите горчица, сусам или друга ароматна подправка.
Алкохолът

Алкохолът е едно отлично допълнение към храната. Виното с плодовете или месото; ракията за салатата и бирата с картофите. Освен с чашката алкохолните напитки, вървят и с използването им в кухнята.
В кухните на най-извесните ресторанти ще откриете доста качествен алкохол, който използват за техните 5-звездни ястия.
Отново, алкохолът може да използвате в марината, в която месото да престои, за да се обогати с ароматите и да бъде крехко.
Подправките

Всеки знае, че за доброто хапване са нужни и ароматните подправки. За всяко месо си има и перфектно допълващи подправки.
Най – използвани за кухнята, това са солта, черният и червен пипер, чесънът, магданозът, копърът и чубрицата. Разбира се всеки има своите желани и обичани миризми, но нека не обръщаме гръб и на останалите подправки. Например също:
кориандър, бахар, джинджифил, босилек, индийско орехче, дафинов лист и целина. Добре е да изпробваме неща, които не сме, за да открием любимите ни вкусове.
Технологии
Печено
Преди да усетите вкусния и уютен мириз, който се носи от вашата фурна е добре да наблегнете на някои хитринки.
Трябва да си приготвите пържола от качествено месо, която да мариновате. Най-лесния и вкусен вариант е да я намазните с олио, да я поръсите с черен пипер и счукан чесън. Избягвайте посоляването преди топлинната обработка, за да избегнете изтичане на сока от месото. Добре е това да се случи малко преди то да е готово.
Препоръчително е продуктът да престои във вашата смес преди да се премести във фурната.
Степента на изпичане може да варира, в зависимост от вашето желание.
Пържено
За целта е нужно да не използвате много мазнина, но не трябва и тя да бъде малко, понеже месото ви може да прегори.
Отново не трябва да се слага мокро, а е нужно добре да се подсуши.
Тук също е хубаво да се използва марината. Може доста да експериментирате с подправките си, но разбира се всеки аромат, който поставяте – да бъде с мярка.
От баба знам, че лесното и хубавото пържено месо става със сол, олио, черен пипер и лимон – на бавен огън, за да стане крехко.
Задушено
При задушаване на месо използвайте пресни зеленчици, подправки и тенджера с дълбоко дъно. Така зеленчуците, ще успеят да омекнат идеално и да предадат невероятия си аромат на месото. Хубаво е да се добави и бульон, за да завърши ухайната ви гозба и да бъдете #отличeндомакин.